9 نكته مهم كه براي نوشتن پايان نامه بايد به آن توجه داشته باشيد.

طراحي حرفه اي وبسايت و سئو سايت و توليد محتوا

9 نكته مهم كه براي نوشتن پايان نامه بايد به آن توجه داشته باشيد.

۲۰۰ بازديد

 

9 نكته مهم كه براي نوشتن پايان نامه بايد به آن توجه داشته باشيد.

 

1) براي خودتان يك برنامه ريزي منظم درست كنيد.

هيچ كاري بدون برنامه‌ريزي دقيق و منظم پيش نمي‌رود. مخصوصاً كارهاي علمي كارهايي هستند كه شما براي اينكه آنها را انجام دهيد بايد حتماً براي انجام دادنشان برنامه ريزي دقيق و منظم داشته باشيد. بنابراين براي اينكه اين كار انجام پايان نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري را بتوانيد به خوبي پيش ببريد؛ بايد در ابتدا براي خودتان يك برنامه ريزي منظم داشته باشيد. در اين برنامه ريزي منظم بايد براي خودتان مشخص كنيد كه هر بخش از كار را در چه زماني بايد به اتمام برسانيد. اين كار به شما كمك مي كند تا دقيقا بدانيد كه مي خواهيد چكار كنيد و وقتي كه براي اين كار گذاشته‌ايد به هدر نرود و كار انجام پايان نامه  به خوبي پيش برود.

البته شما بايد سعي كنيد تا به اين برنامه ريزي كه براي خودتان انجام داده ايد عمل كنيد تا اين برنامه ريزي براي شما حالت جدي پيدا كند. در غير اين صورت خودتان براي برنامه اي كه براي خود ايجاد كرده ايد ارزشي قايل نمي‌شود بنابراين وقتتان به هدر مي‌رود. پس داشتن يك برنامه‌ريزي منظم براي انجام كارها يكي از مهم ترين نكته هايي است كه شما براي نوشتن پايان نامه بايد درنظر داشته باشيد.

2) بدون ترس شروع به نوشتن پايان نامه كنيد.

اكنون كه براي خودتان يك برنامه منظم ايجاد كرده‌ايد زمان آن رسيده است كه بدون اينكه كوچكتري واهمه اي از انجام كار داشته باشيد؛ شروع به نوشتن پايان نامه كنيد. بسياري از افراد هستند كه هنگامي كه به اين مرحله مي‌رسند دچار مشكل مي‌شوند، بنابراين ممكن است تنها در مرحله برنامه ريزي متوقف شوند و هرگز برنامه‌هاي خودشان را عملي نكنند. اين موضوع به اين دليل است كه اين افراد از انجام دادن كار به شيو عملي شديداً مي‌ترسند. شما نبايد از اين دسته افراد باشيد. شما بايد بدون ترس شروع به نوشتن پايان نامه كنيد و كار را به شكل عملي انجام دهيد. نداشتن ترس از انجام پايان نامه به شيوه عملي خصوصيتي است كه در صورتي كه مي‌خواهيد يك پايان نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري باكيفيت و مناسب داشته باشيد بايد اين خصوصيت را داشته باشيد. شما بايد دلايلي را كه منجر شده اند كه شما در كارتان تأخير داشته باشيد بشناسيد و سعي نماييد تا اين دلايل را بررسي و برطرف كنيد و به اين شيوه كار عمليتان را آغاز كنيد.

3) فراموش نكنيد كه آن چه كه مي‌نويسيد؛ پايان نامه نهايي شما نيست و تنها چك نويس شماست!

بسياري از افراد هستند كه فكر مي‌كنند كه در صورتي كه كار را به صورت عملي انجام دهند و در صورتي كه پايان نامه شان را بنويسند ديگر نمي توانند آن را تغيير دهند! اين تصور يك تصور كاملاً اشتباه است به اين دليل كه شما بايد بارها و بارها پايان نامه خودتان را بنويسيد و دوباره آن را تغيير دهيد. اين مرحله ها مرحله هاي كليدي هستند كه هر فردي كه مي خواهد پايان نامه بنويسد بايد اين مرحله ها را طي كند. بنابراين شما هم بايد اين مرحله ها را طي كنيد. دوباره و دوباره نوشتن پايان‌نامه و تغيير دادن آن به شكل مداوم يك موضوع عادي براي افرادي است كه مي‌خواهند پايان نامه بنويسند. بنابراين سعي كنيد در نوشتن اولين چك نويس‌هاي پايان نامه تان وسواس نداشته باشيد و فكر نكنيد كه ديگر نمي‌توانيد آن را تغيير دهيد! چون حقيقتاً اين گونه نيست. حقيقت اين است كه در طول مدتي كه داريد بر روي پايان نامه كار مي كنيد بارها و بارها آن را تغيير خواهيد داد، بنابراين نگران وجود مشكلاتي در نسخه‌هاي اوليه و چك نويس‌ها نباشيد.

4) انعطاف پذير باشيد.

يكي از مهم ترين و كليدي ترين نكته هايي كه در اين زمينه بايد در نظر داشته باشيد اين است كه شما بايد در كار انجام پايان نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري انعطاف داشته باشيد. به اين معني كه در صورتي كه در طول پروسه برنامه ريزي‌تان برايتان مشكلي پيش آمد، بايد سعي كنيد تا اين مشكل را حل كنيد بدون اينكه احساس كنيد كه از برنامه تان عقب افتاده ايد و بدون اينكه احساس ترس و يا افسردگي داشته باشيد. به عنوان مثال، ممكن است شما براي خودتان يك برنامه ريزي كرده باشيد كه تا زمان مشخصي، ميزان مشخصي از كار پيش برويد. اما در ميانه راه برايتان اتفاقي بيفتد كه به طور كلي مسير برنامه ريزي شما را تغيير دهد. در چنين وضعيتي، شما در صورتي كه انعطاف پذيري لازم براي اين كار را نداشته باشيد ممكن است دچار مشكل شويد و ممكن است از ادامه راه منصرف شويد و يا اينكه ممكن است فكر كنيد كه ادامه دادن اين كار برايتان بيهوده مي باشد. اين در صورتي است كه اگر شخص انعطاف پذيري باشيد به راحتي مي توانيد اين مشكل خودتان را حل كنيد و به راهتان ادامه دهيد.

5) بخش مقدمه پايان نامه را آخر همه بنويسيد.

نوشتن بخش مقدمه براي پايان نامه تان كار آساني مي باشد. بنابراين بهتر است كه به سرعت از اين بخش عبور كنيد و به سراغ بخش‌هاي ديگري برويد كه برايتان سخت‌تر مي‌باشد. اين موضوع مخصوصاً براي آن دسته از دانشجوياني كه قصد دارند تا پايان نامه‌هايي بنويسند كه از نظر محتوايي خيلي سنگين مي باشند صدق مي‌كند. در چنين مواردي شما بايد در ابتدا به سراغ بخش سنگين و سخت كارتان برويد و بخش راحت پايان نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري كه همان بخش معرفي و مقدمه مي باشد را براي آخر كار رها كنيد.

در صورتي كه شما بخواهيد بخش‌هاي پايان نامه را به ترتيب انجام دهيد؛ ممكن است در ابتدا كه نوبت به بخش اول كار است (بخش مقدمه) زمان زيادي را صرف اين بخش كنيد بنابراين وقتي كه به بخش هاي سخت كار (كه در حقيقت بخش هاي اصلي و بدنه اصلي پايان نامه مي باشند) رسيديد؛ وقت كمي داشته باشيد كه به اين بخش ها بپردازيد بنابراين همين موضوع ممكن است باعث شود كه در نوشتن پايان نامه دچار مشكل شويد و يا اينكه پايان نامه اي كه مي نويسيد از كيفيت مطلوبي برخوردار نباشد. بنابراين سعي كنيد بخش اصلي پايان نامه را اول از همه انجام دهيد.

6) به خودتان استراحت بدهيد.

يكي از بزرگترين اشتباهاتي كه افرادي كه مي خواهند پايان نامه بنويسند مرتكب مي شوند اين است كه آنها فكر مي‌كنند كه كار نوشتن پايان نامه كاري است كه بايد آن را بدون استراحت كردن انجام داد. اين موضوع يك اشتباه بزرگ است. در صورتي كه شما فكر مي‌كنيد كه كار پايان نامه نويسي را بايد بي وقفه و بدون داشتن تفريحات انجام دهيد سخت در اشتباه مي‌باشيد! حقيقت اين است كه شما بايد برخي اوقات به خودتان استراحت دهيد. در صورتي كه تا جايي كار كرديد و متوجه شديد كه ذهنتان خسته شده است؛ وقت آن رسيده است كه به خودتان استراحت بدهيد تا خستگي ذهنتان از بين برود و دوباره برگرديد و كار را از سر بگيريد. به عنوان مثال در صورتي كه احساس كرديد كه ذهنتان خسته شده است مي توانيد آن روز را به طور كامل استراحت كنيد و به تفريح برويد و يا هر كار ديگري كه مي تواند منجر شود كه شما دوباره تمركزتان را باز مي‌يابيد انجام دهيد. اين كار به شما كمك مي كند تا بتوانيد دوباره با دقت بيشتر و تمركز بيشتري كارتان را از سر بگيريد.

7) سعي كنيد از همان ابتداي كار، هر چند وقت يك بار فيدبك بگيريد.

از ديگر كارهايي كه افرادي كه پايان نامه مي‌نويسند بايد انجام دهند اين است كه آنها بايد حتماً هر چند وقت يك بار، كار خودشان را به استادان راهنما و يا افرادي كه قرار است آنها را براي انجام پايان‌نامه راهنمايي كنند نشان دهند تا سعي كنند، راهنمايي‌هاي مناسبي را درباره چگونگي انجام ادامه كار از آنها بگيرند. عمل كردن به اين توصيه خيلي مهم است به اين دليل كه ممكن است كه شما در برخي از مراحل انجام كار نوشتن پايان نامه اشتباهاتي انجام دهيد كه خودتان هم نفهميده باشيد كه اين اشتباهات را انجام داده ايد و سپس در صورتي كه هر چند وقت يك بار در طول پروسه انجام پايان نامه آن را به استاد راهنما نشان دهيد و سعي كنيد تا از او كمك بگيريد؛ مشكلي برايتان پيش نخواهد آمد. اما در صورتي كه چنين اشتباهي را مرتكب شده باشيد و پيش استاد راهنما نرويد؛ برايتان مشكل ايجاد مي‌شود و اشتباهتان ادامه پيدا مي‌كند و در اين صورت ممكن است كارتان شديداً خراب شود.

8) مراقب سلامتي خودتان باشيد.

اين كه شما مي خواهيد براي خودتان يك پايان نامه بنويسيد دليل نمي شود كه اصلاً توجهي به سلامتي خودتان نكنيد! شما بايد اين نكته مهم را درنظر داشته باشيد كه در صورتي كه مي‌خواهيد يك پايان نامه خوب بنويسيد؛ بهترين روش اين است كه سلامتي فيزيكي و رواني خودتان را حفظ كنيد. يك ضرب المثل قديمي است كه مي‌گويد: "عقل سالم در بدن سالم است" بنابراين در صورتي كه مي‌خواهيد كارتان را به خوبي انجام دهيد بايد بدن سالمي هم داشته باشيد و به وضعيت جسماني خودتان اهميت دهيد و همچنين سلامتي فيزيكي خودتان را نيز تضمين كنيد.

شما به عنوان فردي كه مي خواهد پايان نامه بنويسد بايد در كنار برنامه‌هاي معمولي كه داريد برنامه هاي ورزشي را هم داشته باشيد و در كارتان قرار دهيد. به عنوان مثال مي‌توانيد براي خودتان برنامه هاي روزانه پياده روي و يا برنامه‌هاي ديگر ورزشي و مفرح را قرار دهيد كه به بدنتان كمك شود كه سالم تر بمانيد. علاوه بر آن شما ايد به اندازه كافي بخوريد، به اندازه كافي بخوابيد و فعاليت‌هاي فيزيكي روزمره خودتان را داشته باشيد. حتي يك نرمش چند دقيقه اي در كنار كارتان هم مي‌تواند به شما كمك زيادي بكند.

9) از استاد راهنما به خوبي استفاده كنيد.

آخرين مورد كه البته كم اهميت ترين مورد هم نمي باشد(حتي مي توان گفت كه يكي از مهم ترين نكته هايي است كه بايد به هنگام انجام پايان‌نامه كارشناسي ارشد و رساله دكتري به آن توجه داشته باشيد) استفاده از استاد راهنماست. البته درست است كه وقتي كه مي خواهيد پايان نامه بنويسيد منابع و مراجع زيادي را در اختيار داريد؛ اما بهتر است حتماً بدانيد كه چگونه از استاد راهنما استفاده كنيد. شما بايد همواره با اين استاد راهنما در ارتباط باشيد و سعي كنيد تا از اين فرد راهنماي و كمك هاي لازم را بگيريد. در غير اين صورت كارتان با سختي‌هايي مواجه خواهد شد و نخواهيد توانست تا كار را به شيوه اي كه دوست داريد انجام دهيد. اين استاد راهنما فردي است كه تجربه زيادي در حوزه كاري شما دارد و مي تواند به شما كمك زيادي بكند. اين فرد آماده است تا به تمام سوالاتي كه شما در اين زمينه داريد پاسخ دهد و البته شما بايد كار را خودتان انجام دهيد و در صورتي كه سوالي برايتان پيش آمد از او بپرسيد. شما بايد ياد بگيريد كه چگونه از او استفاده كنيد و چگونه از اطلاعاتش استفاده نماييد و از او كمك بگيريد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.